Financial controller

Location

Maastricht

Consultant

Henkjan Visser

Company profile

Lybrae Consultants is een onafhankelijk projectconsultancy- en adviesbureau dat overheden en bedrijfsleven ontzorgt en oplossingen biedt bij technische, beleidsmatige en juridische vraagstukken. We zijn actief binnen de vakgebieden bouwkunde, civiele techniek, milieu, ruimtelijke ordening en bestuursrecht. We beschikken over ruim 175 adviseurs die projecten uitvoeren bij onze opdrachtgevers, waaronder gemeenten, provincies, ministeries, omgevingsdiensten, waterschappen en ingenieursbureaus. Lybrae Consultants is onderdeel van Lybrae Nederland en is sinds 2002 actief. We hebben vestigingen in Maastricht, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Arnhem.

Company culture

Lybrae is een jonge organisatie met een informele werksfeer en korte lijnen. Veel dynamiek, energie en resultaatgerichtheid maar ook welwillendheid om elkaar te helpen, op basis van een gezonde sociale inslag. Ondernemende werknemers die willen scoren en competitief zijn ingesteld. Mensen met een winnaarsmentaliteit die met doortastendheid, integriteit én charme zaken voor elkaar krijgen.Op de vestigingen is sprake van hechte, hardwerkende teams die resultaten bereiken met een directe en pragmatische insteek. Hbo'ers die samen lunchen en naast het harde werken gezamenlijk borrelen en plezier maken.

Function description

Ben jij nu accountant en toe aan de tweede of derde stap in jouw loopbaan? Wil jij graag de leiding over onze afdeling Financiële Administratie? En breng jij als MT-lid met jouw financiële expertise jouw team én de organisatie naar een hoger niveau?

In de rol van Financial Controller geef jij leiding aan een team van 4 medewerkers en ben jij lid van het MT. Jij beheert het proces van maand- en jaarafsluitingen en ziet toe op het correct en tijdig opstellen van de financiële (maand)rapportages. Jij stelt begrotingen op en verzamelt, controleert en analyseert financiële gegevens.

Naast deze terugkerende taken is jouw betrokkenheid belangrijk bij het verbeteren van de interne controles en de algehele administratieve organisatie. Jij zult geregeld projecten leiden binnen onze financiële administratie om de organisatie nog verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Jij ontzorgt Lybrae Consultants door bedrijfseconomische risico's op te sporen en daar adequate oplossingen voor te bedenken.

Jij bent een kritische, gedreven en stevige gesprekspartner die in het MT adviseert op het gebied van bedrijfseconomische analyses en trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Van nature ben jij iemand die steeds een stapje verder denkt en daarom zien wij jou als cruciale schakel. Jij hebt een duidelijke focus waardoor jouw teamleden precies weten wat er van hen verwacht wordt. Als inhoudsdeskundige teamplayer ondersteun jij jouw team waar nodig en coach je hen in hun verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Jouw visie op de strategie van de organisatie is sterk van toegevoegde waarde in het MT. Daarnaast ben je ook iemand die pragmatisch kan en wil meewerken in het dagelijks proces van de financiële administratie. Tot slot heb je een sterke affiniteit met automatisering en de toepassing hiervan op de administratieve processen.

Function criteria

OPLEIDING
Jij bent in bezit van een afgeronde HBO opleiding in de richting van bedrijfseconomie of accountancy, een afgeronde AA accountant opleiding is een grote pr

OVERIG
Jij hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring met gelijksoortige werkzaamheden, waarvan bij voorkeur enkele jaren als accountant/opdrachtleider/controller
Jij hebt ervaring en/of affiniteit met het aansturen van medewerkers als accountant/opdrachtleider/controlleré
Jij hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van heldere financiële rapportages
Jij hebt affiniteit met geautomatiseerde systemen (Exact Online en Loket zijn een pré)
Jij hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Job offer

Passend salaris, goede emolumenten in de vorm van pensioenvoorziening, bonussen, auto van de zaak, laptop en telefoon.
Is je interesse gewekt en wil je graag in aanmerking komen voor deze functie? Of wil je in eerste instantie meer informatie?
Dan horen we graag van je.
Contactpersoon: Henkjan Visser 06-29574803 / henkjan@jopportunity.nl
Other details
Match criteria
Regio
  • Limburg
Opleidingsniveau
  • HBO +
  • WO
Dienstverband
  • Vast
Medewerkers
Henkjan Visser
Cell phone: +31 6 2957 4803