Project Engineer

Location

Houten

Consultant

Rutger van Drongelen

Company profile

Inventum: veilig en vertrouwd!

Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Een belofte die echter begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van onze medewerkers om dingen anders, liefst beter te doen. Voor alles werken wij aan duurzame, energiebesparende oplossingen.

Inventum is opgericht in 1908 door Alexander Vosmaer, een ingenieur die aan de Technische Hogeschool in Delft had gestudeerd. In Bilthoven bouwde hij zijn eigen fabriek: een fabriek met instrumenten en apparaten. Vosmaer begon onder de naam Onvo en later Inventa. In 1915 koos hij voor de naam die zou beklijven, Inventum. Gebaseerd op zijn eigen werk als uitvinder in de techniek, afgeleid van het Latijnse werkwoord Inventare.

De fabriek begon in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog met het ontwerpen en uitvoeren van nog simpele producten als beddenkruiken en strijkijzers. Deze werden ook naar het buitenland geëxporteerd.

Goedkoop stroomtarief biedt kansen

Eind jaren twintig begon men met de productie van warmwaterboilers. Hierdoor kon het water in de nacht met het goedkope stroomtarief worden verwarmd en overdag worden gebruikt voor huishoudelijke activiteiten. Deze activiteit is als warmwaterdivisie tot de dag van vandaag een kernactiviteit van het bedrijf gebleven.

Afsplitsing huishoudelijke apparaten

In 1981 komt het tot een overname door de investeringsmaatschappij De Industriële Maatschappij. Onderdelen worden afgesplitst of verkocht. Martex Holland BV neemt de resterende delen betreffende klein huishoudelijke apparaten over en komt overeen de merknaam Inventum op deze apparaten te mogen blijven gebruiken. Inventum huishoudelijk heeft sinds 1994 geen band meer met Inventum warmwater.

High tech fabriek

Op 6 mei 2010 werd Inventum Bilthoven getroffen door een grote brand. Sinds deze tijd produceren wij boilers, ventilatiewarmtepompen en kokend water apparatuur in Houten. Vanuit onze high tech fabriek worden de nieuwste innovaties binnen het vakgebied bedacht, geproduceerd en verkocht. Zowel nationaal als internationaal.

Company culture

Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Een belofte die echter begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van onze medewerkers om dingen anders, liefst beter te doen. Voor alles werken wij aan duurzame, energiebesparende oplossingen.

Function description

In deze functie draag je de verantwoordelijkheid voor onder andere het ontwerpen van nieuwe producten volgens de juiste normen en regelgeving, selecteer je materialen en componenten die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen.
Is zelfstandig, zelfsturend, accuraat en gedisciplineerd, heeft oog voor databeheer en datasourcing
Is pragmatisch, gedreven en klant- en resultaatgericht
Is stressbestendig, kan goed prioriteiten stellen en heeft een ‘sense of urgency’
Is communicatief vaardig en heeft een sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal
Houdt van samenwerken in multidisciplinaire teams
Competenties
Resultaatgericht
Projectmatig werken

Function criteria

Inventum is op zoek naar een sales support engineer, bij voorkeur vijf jaar aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijk functie, met de volgende eigenschappen:

 • HBO denk en werkniveau met leidinggevende ervaring;
 • Afgeronde opleiding hogere Installatietechniek (of gelijkwaardig);
 • Affiniteit met Elektro- en Energietechniek;
 • Affiniteit met duurzame energie;
 • Technische kennis van honorering woningbouw is een pré;
 • Technische kennis van ventilatiesystemen en installatietoestellen woningbouw is een pré;
 • Werkervaring in de installatietechniek;
 • Ervaring binnen de installatiebranche;
 • Commercieel inzicht;
 • Talenkennis: Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Heeft kennis van certificeringtrajecten (op het gebied van drinkwater is een pré) en houdt ervan de (internationale) wet- en regelgeving tot op de bodem uit te zoeken
Heeft een brede technische kennis en heeft aantoonbaar affiniteit met techniek (kennis van materiaalkunde en productietechnieken is een pré)

Job offer

Een dynamische baan in een turbulente, veranderende en groeiende technische omgeving. Hierbij is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het nemen van initiatief en verantwoording is in deze functie vanzelfsprekend. De honorering in termen van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is marktconform en in overeenstemming met de zwaarte van de functie en mede afhankelijk van opleiding en ervaring, conform CAO Metalektro. Wij vinden het fijn als je in de directe omgeving van Utrecht woont.

Sollicitatieprocedure:

Jopportunity heeft een strategisch partnership met Inventum, alle sollicitaties worden direct gedeeld met Inventum. Gesprekken zullen plaatsvinden bij Inventum door Rutger van Drongelen van Jopportunity en Ruud van der Meer van Inventum (HR) Uw reactie kan naar: Rutger van Drongelen op rutger@jopportunity.nl graag een CC naar Ruud van der Meer van Inventum rvandermeer@inventum.com Voor vragen kunt u bellen naar Rutger van Drongelen op 06-53 75 75 75

Other details
Match criteria
Regio
 • Noord Holland
 • Gelderland
 • Utrecht
 • Noord Brabant
Opleidingsniveau
 • HBO
 • MBO / HBO
Dienstverband
 • Vast
Medewerkers
Rutger van Drongelen
Cell phone: +31 6 5375 7575