Waarom Appical?

In de praktijk is er vaak geen tijd voor een echt goed inwerktraject. Maar een collega die binnen het eerste jaar weer vertrekt kan veel geld kosten. Tot wel 150% van het jaarsalaris. Goed ingewerkte medewerkers leveren een organisatie dus veel op. Appical biedt een onboarding-app waarin bedrijven hun eigen inwerkprogramma creëren. Voor elke branche en elke organisatie.

Onboarding via Appical in een video van anderhalve minuut: www.appical.net

Wat is Appical?

Appical biedt een 'turn-key' platform dat volledig aanpasbaar is. De mobiele app zorgt ervoor dat medewerkers op elk apparaat en vanaf elke plek in kunnen loggen. Organisaties zijn zelf de baas over de content in de app en regelen hun eigen rapportages in het simpel te gebruiken dashboard. Gebruik video's, checklists, quizzen, interactieve opdrachten of virtual reality. Met Appical presenteer je de juiste content aan de juiste medewerker op het juiste moment. Appical helpt je bij pre-boarding (voor de eerste dag) onboarding (gedurende de eerste drie / zes maanden) en zelfs bij offboarding. Er is real-time inzicht in de data én feedback van de medewerkers. Zo wordt inwerken leuk!

Wie is Appical?

Appical is een HR Tech start – up met de missie om de nieuwe medewerkers ervaring drastisch te verbeteren via een boeiende mobiele app en aansprekende content. Appical biedt een onboarding ervaring en heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals de iHR Award in 2013 voor de beste HR technologie. Appical 's klantenbestand van ongeveer 150 bedrijven bestaat uit grote internationale ondernemingen, zoals bijv. Philips , Ahold , Seagate, KLM, Rabobank en ABN AMRO.

Wat levert het op/ Wat is de ROI?

Personeel is de grootste investering van een organisatie. Nieuwe medewerkers inwerken met Appical zorgt voor een grotere betrokkenheid, lagere HR kosten, een langere verblijfsduur en een verbeterde productiviteit. Op basis van gesprekken met vele relaties heeft Appical bepaald hoeveel een gemiddeld bedrijf kan besparen met onboarding. Als voorbeeld:

Nieuwe medewerkers per jaar                                  20
Gemiddeld salaris per maandag                    € 3.000,00
Besparingen per jaar: 
15% vermindering in time to productivity     € 36.000,00
50% vermindering van overheadkosten     € 12.500,00
25% verbetering in het retentieniveau          € 5.760,00
Totalen besparing op jaarbasis                   € 54.260,00


Heeft u nog vragen? Uw Jopportunity consultant helpt u graag!