Werken op de Antillen / Sint Maarten

Voor velen een droom maar wellicht wordt het voor jou werkelijkheid of is het al werkelijk geworden en vertrek je binnenkort naar een van de eilanden. Een verhuizing naar de Antillen - of Aruba - is niet zomaar een verhuizing. Er is sprake van een echte emigratie naar een land met een andere cultuur, gewoonten en regelgeving. Lees je daarom eerst goed in alvorens je besluit te reageren op een functie.

Waarom emigreren om te gaan werken op de Antillen, Sint Maarten of Aruba?

Iedere kandidaat heeft haar eigen beweegreden maar samengevat zijn de meest voorkomende redenen:

  1. Uitdaging / het roer om in leven en carrière 
  2. Betere balans tussen privé en werken 
  3. Klimaat 
  4. Band met de Cariben
  5. Goede onderwijsmogelijkheden

Wij zullen altijd met de kandidaat de redenen bespreken waarom men wil emigreren. Dit is belangrijk zodat de kandidaat de beslissing om de juiste redenen neemt. Want een kandidaat moet voorbereid zijn op de andere manier van wonen en leven op de Antillen, Sint Maarten of Aruba. Aan dit leven zal de kandidaat zich langzaam moeten aanpassen. Dat zal lang niet altijd meevallen na jarenlang gewoond te hebben in het strak georganiseerde en jachtige Nederland.

Stel je Nederlandse verwachtingspatroon dus bij, besef dat de Antillen, Sint Maarten of Aruba in de Tropen liggen, benader de cultuur positief en bedenk dat het jachtige leven in Nederland ook niet alles is. Deze benadering zal het begin zijn van een prettig en succesvol verblijf!

Voordat ik ga werken op de Antillen / Sint Maarten, waar begin ik?

Waar te beginnen? Voor de meeste mensen begint het avontuur met de zoektocht naar een leuke en uitdagende baan. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om vanuit Nederland te solliciteren. Wij kunnen je daar mee helpen.

Werken op de Antillen of Sint Maarten, wat is nog meer belangrijk?

De persoonlijke begeleiding van de kandidaat staat hierbij centraal. Tijdens deze begeleiding komen allerlei zaken ter sprake die wij hier nader gaan toelichtten. Omdat we niet alle eilanden kunnen bespreken lichtten wij de eilanden eruit waar de meeste mensen vanuit Nederland naar emigreren: Curaçao, Aruba en St. Maarten. Per eiland gaan wij onder andere de belangrijkste vragen beantwoorden die wij de afgelopen jaren van onze kandidaten hebben gekregen en die een belangrijke rol spelen in de voorbereiding.

Werken op de Antillen of Sint Maarten, wonen op de Antillen of Sint Maarten.

De onroerendgoedprijzen zijn nog steeds verrassend goedkoop vergeleken met de Nederlandse onroerendgoedmarkt. Bovendien is de Antilliaanse gulden gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar, die ten opzichte van de euro momenteel (nog!) laag staat.

De meeste kandidaten kiezen er echter voor om - zeker inhet begin - te gaan huren. Het aanbod van huurhuizen is vrij groot maar de prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn een groot aantal (Nederlandse) makelaars op Curaçao waar het aanbod bekeken kan worden. De belangrijkste makelaars met het grootste aanbod van huurwoningen zijn:

Dijkstra Housing, Els van Barneveld makelaardij, Spaltman makelaars, Remax Curacao, Curacao Houses.

Werken op de Antillen of Sint Maarten, meer informatie:

Versgeperst, Curacao Startpagina, Curacao info. Voordat u gaat werken op de Antillen / Sint Maarten hebben we nog uitgebreid contact over documenten etc
Wonen in het Koninkrijk der Nederlanden overzee, Wonen en werken op Sint Maarten