Werken op Sint Maarten, werken op de Antillen

Voor velen een droom maar wellicht wordt het voor jou werkelijkheid of is het al werkelijk geworden en vertrek je binnenkort naar een van de eilanden. Een verhuizing naar Sint Marten of de Antillen of Aruba - is niet zomaar een verhuizing. Er is sprake van een echte emigratie naar een land met een andere cultuur, gewoonten en regelgeving. Lees je daarom eerst goed in alvorens je besluit te reageren op een functie.

Waarom emigreren om te gaan werken op Sint Maarten of op Antillen?

Iedere kandidaat heeft haar eigen beweegreden maar samengevat zijn de meest voorkomende redenen:

  1. Uitdaging / het roer om in leven en carrière 
  2. Betere balans tussen privé en werken 
  3. Klimaat 
  4. Band met de Cariben
  5. Goede onderwijsmogelijkheden

Wij zullen altijd met de kandidaat de redenen bespreken waarom men wil emigreren. Dit is belangrijk zodat de kandidaat de beslissing om de juiste redenen neemt. Want een kandidaat moet voorbereid zijn op de andere manier van wonen en leven op Sint Maarten, de Antillen  of Aruba. Aan dit leven zal de kandidaat zich langzaam moeten aanpassen. Dat zal lang niet altijd meevallen na jarenlang gewoond te hebben in het strak georganiseerde en jachtige Nederland.

Stel je Nederlandse verwachtingspatroon dus bij, besef dat de Antillen, Sint Maarten of Aruba in de Tropen liggen, benader de cultuur positief en bedenk dat het jachtige leven in Nederland ook niet alles is. Deze benadering zal het begin zijn van een prettig en succesvol verblijf!

Voordat ik ga werken op Sint Maarten of werken op de Antillen, waar begin ik?

Waar te beginnen? Voor de meeste mensen begint het avontuur met de zoektocht naar een leuke en uitdagende baan. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om vanuit Nederland te solliciteren. Wij kunnen je daar mee helpen.

Werken op Sint Maarten, werken op de Antillen, wat is nog meer belangrijk?

De persoonlijke begeleiding van de kandidaat staat hierbij centraal. Tijdens deze begeleiding komen allerlei zaken ter sprake die wij hier nader gaan toelichtten. Omdat we niet alle eilanden kunnen bespreken lichtten wij de eilanden eruit waar de meeste mensen vanuit Nederland naar emigreren: Curaçao, Aruba en St. Maarten. Per eiland gaan wij onder andere de belangrijkste vragen beantwoorden die wij de afgelopen jaren van onze kandidaten hebben gekregen en die een belangrijke rol spelen in de voorbereiding.

Werken op Sint Maarten, werken op de Antillen, wonen op Sint Maarten of de Antillen.

De onroerendgoedprijzen zijn nog steeds verrassend goedkoop vergeleken met de Nederlandse onroerendgoed markt. Bovendien is de Antilliaanse gulden gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar, die ten opzichte van de euro momenteel (nog!) laag staat.
Maar het leven is ook op de eilanden fors duurder geworden in de laatste jaren.

De meeste kandidaten kiezen er echter voor om - zeker in het begin - te gaan huren. Het aanbod van huurhuizen is vrij groot maar de prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De belangrijkste makelaars met het grootste aanbod van huurwoningen zijn:

Cascama Sint Maarten, Cyphoma, Dijkstra Housing, Els van Barneveld makelaardijRemax Curacao, Curacao Houses.

Werken op Sint Maarten of werken op de Antillen, algemene informatie:

Versgeperst, Curacao Startpagina, Curacao info.
Voordat u gaat werken op Sint Maarten of de Antillen check dan ook even deze sites:
Wonen in Sint Maarten of in het Koningkrijk overzee, Wonen en werken op Sint Maarten
Of stuur ons een mail met uw CV op rutger@jopportunity.nl  06-53 75 75 75 Succes met de voorbereidingen, Rutger van Drongelen